Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Unieke expo miniatuurtjes Kris de Pillecyn (1949) @ galerij Artpalatos

Kris de Pillecyn
BH (Bekende Herentalsenaar) Kris de Pillecyn (zeg ij, schrijf y),  is de oudste zoon van kunstschilder Remy (1920-1965). Kris werd dus ongeveer een halve eeuw geleden met zijn neus in de olieverf gedrukt. Het was 1961 toen de 'Pilles' zich definitief in Herentals 'achter den bareel' verschansten. Daar en toen ook bevestigde de pater familias zijn naam en faam.
 
Voor junior garandeerden de collegebanken weinig lucratieve toekomst. Hij spoorde dan ook naar Antwerpen om zijn creatieve talenten te ontplooien. Hiermee legde hij de basis voor een geslaagde loopbaan in de grafische sector. Intussen wist hij nog (nachtelijke) vrije uren te vinden om op eigen houtje bijna jaarlijks een expositie bij elkaar te schilderen.
 
Met voldoende succes om zijn creaties tegen de muren van nationale galerijen en musea te tonen.
 
Nu, in voormalig Nic Zelics aspalace,  presenteert Kris uitsluitend kleiner werk; dikwijls met veelzeggende titels zoals 'Trompe d´œuf' of 'Voetbaljart'. Soms is een leesbrilletje een praktische optie. De artiest verhaalt, naar eigen zeggen grappige situaties of stille sprookjesbeelden, met een verbazende preciesheid, voor zo ver zijn handen en ogen het nog aankunnen.
 
De frisse kleurtinten worden spitskeurig en nauwvondig op papier gestreeld. Het zijn elk op zich juweeltjes om even stil bij te blijven staan en om ruim je tijd te nemen. Every picture tells a story. Er wacht de kijker telkens een nieuwe verrassing. Het is sowieso een aan te raden aangename verademing in deze prille kunstkamer in Hertals.'
 
Expo miniatuurtjes van Kris de Pillecyn (1949) @ galerij Artpalatos, St.-Waldetrudisstraat 99 Herentals -  mei & juni - een absolute aanrader!
Open: zat. 4 en 11 mei - 1 en 8 juni ;  zon. 5 en 12 mei - 2 en 9 juni telkens van 12 tot 18u   --   Kris :  krisqvarna49@gmail.com 
Kris de Pillecyn

Kris de Pillecyn

Kris de Pillecyn

Kris de Pillecyn

St. -Waldetrudisstraat 99 , Herentals, België

Kris de Pillecyn

Deel dit artikel